Magazin cikkek

Újabb 9 Név az Idei Nyár Legnagyobb Bulijára!

hozzáadva: 2011. ápr. 05. Vissza a cikkekhez
Újabb 9 Név az Idei Nyár Legnagyobb Bulijára!

Heineken Balaton Sound: Kilenc új név

A techno zene hívei Jeff Mills, Len Faki és Paul Ritch bulijára készülhetnek már most, de az is biztos, hogy Guy J-vel, Bill Patrickkal, Marc Antonával, Mendóval, az Aeroplane-nel valamint a The Asteroids Galaxy Tourral bővült az ötödik Heineken Balaton Sound világszínvonalú programja.

Júliusban a detroiti techno mozgalom ikonja, Jeff Mills is a keverőpult mögé lép Zamárdiban. Jeff Mills nemcsak a kilencvenes évek hőse, hanem a kétezres éveké is, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a szettjeit industrial techno alapokra is felépítő elektronikus zenész megállás nélkül, ipari mennyiségben, de csúcsminőségben gyártja az ütősebbnél ütősebb lemezeket és az e-zenei anyagokat. Szintén jó hír a műfajért rajongóknak, hogy az európai techno kultúra fellegvárából, Berlinből Zamárdiba érkezik Len Faki, aki intenzív és szenvedélyes, ugyanakkor intelligens és elgondolkodtató zenéiről, valamint hűvös precizitással megtervezett szettjeiről híres. Rajtuk kívül még a techno zenei híveit a tősgyökeres párizsi techno DJ és producer, Paul Ritch is leveszi majd a lábáról az idei Heineken Balaton Soundon közönségét.

Nem csak a techno szerelmeseinek kedvez az idei ajánlat, hanem mindenkinek, aki nyitott a különleges elektronikus zenei produkciókra. Például Vito De Luca new disco anyagai repítik el a soundosokat az Aeroplane buliparadicsomába. Az Aeroplane eredetileg egy kéttagú electro formáció volt, akik bravúrosan ötvözték egymással a french house-t a nyolcvanas évek diszkó zenéinek stílusjegyeivel. Stephen Fasano nemrégiben hagyta magára DJ társát, Vito De Lucát, akit egy cseppet sem viselt meg a szakítás, hiszen 2010 szeptemberében, tíz hónap stúdiózás után jelent meg az Aeroplane első nagylemeze, melyet most ti élőben ismerhettek meg a Heineken Balaton Soundon. Vito De Luca Aeroplane-je mellett a német fővárosban zajló élénk elektronikus zenei élet népszerű figurája, Bill Patrick is fellép nálunk júliusban. Bill Patrick Seth Troxler kísérletében érkezik a fesztiválra, míg a progresszív house világában nyomuló izraeli DJ-producer, Guy J John Digweed kiadója, a Bedrock buliján mutatja meg magát.

Az idei Heineken Balaton Soundon megrendezésre kerülő Cadenza-buliban Marc Antona is megmutatja magát. Marc Antona 2006 óta számít ismert DJ-nek, aki a világ buliközpontjaiban vesz részt népszerű tömegrendezvényeken, de Luciano kiadójának másik nagyágyúja, Mendo is a keverőpult mögé lép a Cadenza Stage buliban. Mendo tavaly csatlakozott Luciano világhírű Cadenza kiadójához, ahol azóta is futószalagon gyártja a jobbnál jobb house és tech house anyagokat.

Kilencediknek pedig egy igazi kuriózum: Zamárdiban lép fel idén Magyarországon a The Asteroids Galaxy Tour, kiknek The Golden Age című dalát mindenki jól ismeri, hiszen ez a sláger feltűnt a Balaton Sound névadójának és főtámogatójának, a Heinekennek az idei reklámkampányában. Amolyan vidámabb-bohémabb kiadásai ők a Morcheebának, három évvel ezelőtt tűntek fel a popzenei univerzumban, és eddig egyetlen lemezük jelent meg, a 2009-es Fruit.


Kedvezményes napijegyek és bérletek április 30-ig országszerte kaphatók. Jegyrendelés házhozszállítással: www.fesztivaljegy.hu Kiemelt jegyiroda: VOLT BOLT (Bp. VII. Klauzál tér 14. – üdülési csekket is elfogadunk!)

Írta: MrK

Facebook